Per Morbergs svampsoppa på trattkantarell

Per Morbergs svampsoppa på trattkantarell
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Per Morbergs svampsoppa på trattkantarell

8 ingredienser

En gräddig svampsoppa på trattkantareller

Dryck
87426 Tralcetto, Italien

Per lagade även

Pasta di Piero Moreno

Fransk lingontarte

Ingredienser

portioner
  • 1 l rensade kantareller
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 1 gul lök
  • några droppar tryffelolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Hacka löken fint och sautera den i en kastrull.
  2. Lägg i svampen och fortsätt att sautera tills vattnet kokat bort.
  3. Häll i buljongen, grädden och 2 dl av mjölken.
  4. Låt sjuda 7-8 minuter. Mixa soppan och smaka av med salt och peppar.
  5. Till servering: Skumma/vispa resterande mjölk. Häll soppan i varma koppar.
  6. Toppa med mjölkskummet och några droppar av tryffeloljan. Ahh...njut!