Löjromsgravad strömming - Per Morberg

Löjromsgravad strömming
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Löjromsgravad strömming - Per Morberg

9 ingredienser

Börja förbereda din löjromsgravade strömming minst ett dygn innan den ska avnjutas.

Per lagade även
Glasmästarsill
Julskinka, kokt
Leverpastej
Rullströmming
Rödkål

Ingredienser

  • 1 kg strömmingsfilé

Förlag

  • 1 l vatten
  • 2 dl ättiksprit 12 %
  • 1 tsk salt

Sås

  • 0,5 l gräddfil
  • 0,5 l crème fraîche
  • 30 g gräslök, finskuren
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl löjrom

Gör så här

  1. Dra filéerna av strömmingen och lägg i förlagen ca 12 timmar.
  2. Häll av strömmingen i en sil.
  3. Blanda strömmingen med såsen, låt stå i kylen minst 12 timmar.