Tillbehör till smörrebröd: majonnäs och curry remoulade

Smörrebröd: Rostbiffssmörgås
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Tillbehör till smörrebröd: majonnäs och curry remoulade

10 ingredienser

Använd danskt rågbröd till alla smörgåsar. Skär i skivor. Ta bort kanterna. Smöra! /Per Morberg

Här hittar du Pers smörrebröd
Friterade lökringar, spätta plus persilja
Rostbiffssmörgås
Laxsmörgås
Pannbiffsmörgås
Leverpastejsmörgås
Spättasmörgås

Ingredienser

Majonnäs

  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • ca 3 dl matolja
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Curry remoulad

  • ca 2 dl pickles
  • ca 2 dl majonnäs (av den färdiga majonnäsen)
  • 2 tsk garam masala
  • 1 msk malen gurkmeja

Gör så här

Majonnäs

  1. Blanda äggulan med alla ingredienser utom oljan.
  2. Häll sist i oljan i fin stråle under snabb omrörning tills majonnäsen tjocknar.

Curry remoulad

  1. Hacka pickles och låt rinna av.
  2. Blanda ihop med övriga ingredienser.