Smörrebröd: Leverpastejsmörgås

Smörrebröd: Leverpastejsmörgås
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Smörrebröd: Leverpastejsmörgås

7 ingredienser

Använd danskt rågbröd till alla smörgåsar. Skär i skivor. Ta bort kanterna. Smöra! /Per Morberg

Här hittar du Pers smörrebröd

Friterade lökringar, spätta plus persilja

Rostbiffssmörgås

Laxsmörgås

Pannbiffsmörgås

Spättasmörgås

Ingredienser

portioner stycken
  • leverpastej (bakad dansk)
  • gelé
  • krasse
  • inlagd gurka
  • 1 skiva bacon, knaperstekt

Gelé (garnering till leverpastej)

  • 2 dl oxfond (eller steksky från rostbiffen)
  • 2 gelatinblad

Gör så här

Gelé

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 minuter.
  2. Blanda ner i buljongen/skyn och låt stelna.

Smörgås

  1. Stek bacon och låt rinna av på hushållspapper.
  2. Bygg ihop ditt smörrebröd som du önskar.