Grillade lammracks

30 min
6
Grillade lammracks
Foto: TV4

Lammracks passar bra både till att grilla och att helsteka.

Lammrack är detsamma som lammkotlettrad fast med ryggradsbenet bortskuret.

13 februari 2011
30 min
6

Du behöver

  • 1 klyfta vitlök
  • 1,2 kg lammrack eller lammsadel
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 kvist timjan
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Presssa vitlöksklyftan och gnid in den, salt, peppar och färska örter i köttet.
  2. Lägg köttet på grillen och grilla köttet helt över grillen i cirka 10 minuter runt om.
  3. Det går även bra att bryna köttet i stekpanna runt om och sen steka färdigt i ugn på 200 grader i 10 minuter.
  4. Låt sen köttet vila under folie eller liknande i 10 minuter.
  5. Skär upp köttet och servera.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Per Morberg

Visa alla recept från Per Morberg

Fler från Vad blir det för mat

Visa alla recept från Vad blir det för mat