Morbergs carpaccio på oxfilé

Morbergs carpaccio på oxfilé
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Morbergs carpaccio på oxfilé

6 ingredienser

Carpaccio kan göras på många olika sorters kött och fisk, här är en variant med oxfilé.

Ingredienser

portioner
  • 300 g färsk oxfilé
  • 0,5 dl parmesanost, hyvlad
  • 3 msk olivolja
  • 1 selleristjälken
  • 12 färska basilikablad, strimlade
  • 4 citroner, klyftor

Gör så här

  1. Skiva i supertunna skivor. Använd en rejäl och vass kniv. Arrangera skivorna på 4 tallrikar. Salta och peppra.
  2. Skär bleksellerin i tunna skivor och fördela tillsammans med parmesanosten. Droppa över olivoljan.
  3. Garnera med citronklyfta och den färska basilikan. Serveras med en bit vitt bröd.