Avokadosallad med knaperstekt bacon

17 röster
4
Avokadosallad med knaperstekt bacon
Foto: Martin Löf/TV4

Len avokado möter salt bacon i en krispig förrätt som även fungerar som lätt lunch i något större portion.

I samma program lagade Per även

Gäddqueneller med saffranssås


Rabarberparfait


Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

Sallad

  • 2 avokado
  • 1 förp bacon
  • 4 tomater
  • Sallad efter favoritsort eller blanda gärna olika sorter

Dressing

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • salt
  • nymalen peppar

Till garnering

  • gräslök

Gör så här

  1. Dressing
    Blanda ihop alla ingredienser i en kopp.
  2. Sallad
    Skölj salladen och tomaterna väl i kallt vatten.
  3. Låt salladen rinna av väl.
  4. Skär bacon i mindre bitar och stek knaprig.
  5. Lägg på lite hushållspapper så fettet sugs upp.
  6. Lägg upp en fluffig bädd med sallad på tallriken.
  7. Dela avokadon i mitten och ta ur kärnan.
  8. Skär upp den som en solfjäder och lägg på salladen.
  9. Skiva tomaterna och lägg runt om.
  10. Strö över det knaperstekta baconet.
  11. Sist av allt, droppa över dressingen.
  12. Garnera gärna med gräslök.
10 februari 2011

Laddar fler recept