Per Morbergs räkcocktail

20 m
4

En cocktail utöver det vanliga, fylld med färsk grön sparris, sugar snaps och egengjord Rhode Island sås.

Dryck
Cono Sur Reserva Riesling, Chile art nr 99140


27 januari 2011
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
20 m
4

Du behöver

  • ca 40 räkor med skal
  • 0,5 huvud isbergsallad
  • 8 färska gröna sparrisar
  • ca 14 sugar snap eller sockerärtor
  • 1 citron
  • 1 knippe dill
  • nymalen vitpeppar
  • 2 dl rhode islandsås

Rhode Island sås

  • 3 msk majonäs (efter smak & tycke)
  • 3 msk chilisås
  • 2 msk gräddfil
  • 1 kapsyl konjak
  • Salt & vitpeppar

Gör så här

  1. Strimla isbergsalladen fint och lägg i iskallt vatten. Pilla räkorna.
  2. Skölj sparrisen och skär av 3 cm från roten. Gnid in dem i salt och nymalen vitpeppar samt några droppar citron. Grilla dem 5-6 minuter i ugnen.
  3. Noppa sockerärtorna och koka 3 minuter i lättsaltat vatten. Kyl snabbt av dom i kallt vatten
  4. Häll av vattnet från salladen och torka den torr. Lägg salladen i botten av ett cocktailglas.
  5. Skär sockerärtorna i 1 cm stora bitar och fördela i glasen. Därefter räkorna och sparrisen.
  6. Rippla över Rhode Isladsåsen och garnera med citronklyfta och dill.
  7. Rhode Islandssås: Rör ihop alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Kryddkvarnar från kända varumärken

Kryddkvarnar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept