Per Morbergs krusbärskompott med mandelbiskvier

Per Morbergs krusbärskompott med mandelbiskvier
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Per Morbergs krusbärskompott med mandelbiskvier

7 ingredienser

Sött, syrligt och alldeles alldeles underbart. Svår att motstå!

I samma program lagades

Gös på glöd

Ingredienser

Mandelbiskvier

  • 100 g mandelmassa
  • 0,5 dl kokos, riven
  • 1 msk äggvita, uppvispad

Krusbärskompott

  • 1 l krusbär
  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker (ev 1,5 dl beroende på bärens syrlighet)
  • 1 msk potatismjöl

Gör så här

  1. Mandelbiskvier: Riv mandelmassan och blanda den med kokos. Rör massan mjuk och lös med äggvita. Vitan ska inte vara skummig. Endast vispad så att den flyter lätt. Massan ska inte vara så lös att den flyter ut.
  2. Spritsa ut massan på en plåt med bakplåtspapper. Grädda biskvierna mitt i ugnen i 125 grader, cirka 20-30 minuter, eller tills de fått gyllene färg och är torra. Förvara biskvierna torrt.
  3. Krusbärskompott: Koka upp vattnet. Tillsätt socker och bär. Sjud på svag värme försiktigt tills bären är mjuka, men hela. Lös upp potatismjölet i lite vatten och strila ner. Låt sjuda en stund. Servera kompotten kall med gräddmjölk och mandelbiskvier.