Ljummen ananas- och apelsinsallad med cointreu

0 röster
20 min
4

En underbar sallad att servera till Per Morbers citron- och kokosparfait.

Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 0,5 st (stor) eller 1 liten färsk ananas
  • 4 st apelsiner
  • 2 msk smör
  • 0,5 dl råsocker
  • 1 dl cointreau (eller mindre, efter smak)

Gör så här

  1. Skär av skalet på ananasen och stocken i mitten. Skär ananasen i 1 cm bitar. Skär av skalet på apelsinerna och "filéa" ur bitar.
  2. Blanda lätt apelsinklyftorna med anansen. Ta en låg panna och lägg ner smöret. När det smält, lägg i frukten,
  3. Häll över sockret och rör om när värmen har ökat, bränn av med cointreau. Akta lågorna, och gör det inte under köksfläkten!
  4. Serveras direkt, varm med kokosparfaiten.
31 januari 2008

Laddar fler recept