Pers chokladtryffelpralin

Pers chokladtryffelpralin
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Pers chokladtryffelpralin

5 ingredienser

Superenkelt och fantastiskt gott. Per Morberg vet vad han gör.

Ingredienser

portioner
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 2 msk likör (av någon sort)
  • kakao

Gör så här

  1. Bryt chokladen i bitar. Koka upp grädden.
  2. Ta kastrullen från plattan och lägg i chokladen. Rör till en jämn smet när chokladen smälter.
  3. Rör ner likör och smör. Häll chokladsmeten i en form.
  4. Skär smeten i fyrkanter. Forma smeten till kulor. Häll kakaon i en liten skål. Rulla bitarna i kakaon.
  5. Lägg dem i en burk med lock med smörpapper mellan lagren. Förvara i kylskåp.