Gammaldags chokladpudding med punchgrädde

71 röster
4

Chokladpudding ska aldrig koka när den tillagas så här gäller det att vara uppmärksam.

När puddingen ska serveras - häll över den i en kanna som det är lättare att hälla ur.
Låt aldrig puddingen koka - då blir den förstörd!

I samma program lagades

Oxrullader med gräddsås


Visa mer
4

Du behöver

  • 8 dl mjölk
  • 1 dl maizena
  • 1 dl råsocker
  • 2 äggulor
  • 0,5 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 dl punsch
  • 2 dl jordgubbar, färska (eller hallon, björnbär)

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull med bra botten. Rör med visp från start till uppvärmning. Kakao, socker, ägg, och mjölk är alla ingredienser som lätt bränner vid- håll koll!). När blandningen tjocknar, sänk värmen, stäng av plattan eller drag av kastrullen. När puddingen har börjat tjockna går det snabbt. Rör då i vaniljsockret.
  2. Häll upp i små kaffekoppar (6-8 stycken) eller portionsskålar. Ställ att svalna. Servera med färska jordgubbar och punschgrädde.
  3. Vispa grädden och vispa ner punschen i grädden tills den tjocknar. Garnera med färska bär.
2 mars 2011
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept