Savarin med inlagda körsbär

Savarin med inlagda körsbär
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Savarin med inlagda körsbär

6 ingredienser

En efterätt som blir extra fin om du dekorerar den med ätbara blommor.

Ingredienser

  • 1 sockerkaka (baka den gärna dagen innan)
  • Inlagda körsbär i rom
  • 2 dl gourmet crème fraiche
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 citron, skalet
  • 0,5 dl strösocker

Gör så här

  1. Skär bort kanterna på sockerkakan och tryck ut en 3 cm "puck" från den.
  2. Dränk in pucken med rom från körsbären och låt stå 10-15 minuter.
  3. Vispa grädden med sockret.
  4. Blanda i crème fraiche och skalet från den rivna citronen i grädden. Smaka av med några droppar citron.
  5. Lägg upp "pucken" på ett fat och klicka över grädden.
  6. Garnera med körsbären.