Violcreme brulee

En smaskig förrätt med smak av viol och rabarber. Somrigt!

20 mars 2008
1h
4

Du behöver

  • 2 st gelatinblad
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 1 st vaniljstång, urskrapad
  • 8 st äggulor
  • 80 g socker
  • 1 msk violessence
  • råsocker

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinet.
  2. Koka upp mjölk,grädde och vanilj.
  3. Vispa ägg och socker pösigt.
  4. Häll mjölken över sockerblandningen och vispa ihop.
  5. Häll tillbaka i kastrullen och värm försiktigt till 85 grader.
  6. Lägg i gelatin och passera genom finmaskig sil.
  7. Tillsätt violessence.
  8. Kyl över natten.
  9. Bränn av med råsocker.
  10. Serveras ex. med en kula rabarberglass.
Kommentera receptet

Fler goda recept