Per Morbergs tempura

Per Morberg 2018

Per Morbergs tempura

10 ingredienser

Tempura är friterade räkor och grönsaker på japanskt vis.

Ingredienser

portioner
  • 12 jätteräkor
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • ca 1 dl vatten
  • 0,5 zucchini
  • 0,5 aubergine
  • 0,25 dl lätt soja
  • 1 dl vatten
  • 0,25 dl mirin
  • 2 l matolja

Gör så här

  1. Tempura: Hetta upp oljan i en vid kastrull.
  2. Blanda ägg och vetemjöl med vattnet till en lagom tjock smet.
  3. Skala räkorna. Skär grönsakerna i mindre bitar.
  4. Vänd räkor och grönsaker i smeten. Fritera litet i taget.
  5. Sås: Koka ihop soja, vatten och mirin på medelstark värme. Servera till räkorna.