Vittvinsås

1 röst
9

Du behöver

  • 1 l fiskfond
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 2 lökar, skivade
  • 5 champinjoner, skivade
  • 1 kvist timjan
  • Några persilje stjälkar 3 msk beurre manié (1 del mjukt smör och 1 del vetemjöl hoprört till en pasta)
  • salt
  • peppar
  • citron (några stänk)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sautera dom hackade grönsakerna i en kastrull, och häll fiskfonden och vinet. Koka ihop fiskfonden och det vita vinet till cirka 0,5 liter. Tillsätt beurre manié. Koka under omrörning till en slät och fin konsistens. Tillsätt grädden och koka ihop ytterligare. Smaka av med kyrddorna och sila såsen genom silduk. Vid servering, vispa ner litet rumsptempererat smör och vispad grädde.
15 november 2007

Laddar fler recept...