Rödvinskokta körsbär med hemlagad glass

Rödvinskokta körsbär med hemlagad glass
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Rödvinskokta körsbär med hemlagad glass

11 ingredienser

Ingredienser

portioner

Ingredienser hemlagad vaniljglass:

  • 5 dl grädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 5 gulor från stora ägg
  • 2,25 dl strösocker
  • 1 vaniljstång

Ingredienser till rödvinskokta körsbär:

  • 0,5 kg körsbär
  • 2 dl rött vin
  • 1 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 4 nejlikor, skalet
  • 2 kanelstänger

Gör så här

  1. Hemlagad glass:
  2. Koka upp gräddmjölken med vaniljstången, kluven på längden. Låt stå och dra medan äggulorna vispas med socker till skum över ett vattenbad. Häll i gräddmjölken och hetta upp till strax under kokpunkten (82 grader). Häll genom en sil och kör glassen i glassmaskin.
  3. Rödvinskokta körsbär:
  4. Värm körsbären tillsammans med rödvin, socker, skalet från vaniljstången, nejlikor och kanel i en kastrull. Koka upp och red av med 2 tsk arrowrot . Ta kastrullen från spisen och låt bigarråerna svalna i lagen. Lyft upp dem ur lagen och servera tillsammans med glassen.