Havskräftor ”smörkokt” äpple & curry

0 röster
4

Havskräftor med äpple och curry sätter igång smaklökarna.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 skalade rimmade havskräftor
  • 6 msk kräftsmör
  • 1 dillstjälk
  • 1 dl skaldjursbuljong
  • curry efter smak
  • 2 msk tapioka kokt efter anvisningarna
  • 1 skalad äpple
  • 2 msk citronjuice
  • 0,5 skalad gurka
  • 200 g blomkål
  • 0,5 dl grädde

Gör så här

  1. Koka upp buljong, kräftsmör och dill, dra av från värmen.
  2. Lägg i kräftorna, låt stå och dra i cirka 5 minuter.
  3. Skär äpplet, gurkan i kuber och blanda med tapioka, citronjuice och olivolja.
  4. Koka blomkålen mjuk i salt vatten, häll av vattnet och ånga av på spiskanten.
  5. Mixa med grädde och krydda med salt och peppar.
  6. Mixa skaldjursjuicen och smaksätt med curry, salt och peppar.
29 maj 2008
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept