Råräkor ”trädgård” citron

Råräkor i citronjucie på dansk rågbröd, en riktig hit!

29 maj 2008
4

Du behöver

  • 100 g skalad rattepotatis
  • 100 g purjolök enbart det vita
  • 30 g smör
  • 30 g creme fraiche
  • 12 st skalade råräkor eller vanliga räkor
  • 4 st lätt kokta gotländska sparris
  • 2 st rädisor
  • 4 st små skalade morötter
  • Örter och blommor efter tillgång
  • 2 msk citronjuice
  • 50 g skalad och urkärnad gurka
  • 2 msk olivolja
  • 1 skiva dansk rågbröd

Gör så här

  1. Koka potatis, purjolök mjuk i saltat vatten.
  2. Sila och mixa med creme fraiche, smör och smaksätt med salt och peppar.
  3. Skär grönsakerna i 1 cm långa bitar.
  4. Skiva rädisorna, marinera råräkorna i citronjuice, olivolja och örter.
  5. Mixa gurkan till gurkvatten och sila.
  6. Blanda olivolja, gurkvatten och citronjuice.
  7. Rosta rågbrödet och finhacka. Smaksätt med anis.
Kommentera receptet

Fler goda recept