Per Morbergs recept på julskinka med griljering

3-4 h
1 skinka
Per Morbergs recept på julskinka med griljering
Foto: TV4
3-4 h
1 skinka

Du behöver

Per Morbergs julskinka

  • 3 kg rimmad julskinka
  • 8 kryddpepparkorn
  • 2-3 st lagerblad

Grilljering till julskinka

  • 1 dl svensk senap, blandad med skånsk eller Colemans
  • 2 äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 1-2 dl ströbröd

Gör så här

  1. Koka julskinka
    Lägg skinkan i kokande vatten med pepparkornen plus lagerbladen. Koktiden beräknas ca 1 timme/kilo. Dra ned värmen så det sjuder, ej kokar. Låt julskinkan koka i ca 3 timmar. Använd gärna termometer. Den tryckes in och bör vara överst, så man ser den. Julskinkan är färdig runt 70 grader.
  2. Ta upp din julskinka och låt den svalna.
  3. Spara lite svål men ta bort en del.
  4. Griljering
    Vispa ihop ägg, senap plus socker till en griljering.
  5. Smeta över svålen, därefter ströbrödet. Ställ in din julskinka i ugnen, 200 grader i ca 5 – 7 minuter.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Per Morberg

Visa alla recept från Per Morberg

Fler från Vad blir det för mat

Visa alla recept från Vad blir det för mat