Per Morbergs hemgjorda salsiccia

12 röster
30 min
4

Gör dina egna salsicciaköttbullar på grovmalet sidfläsk efter Per Morbergs recept. Servera till nykokt pasta.

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 800 g rimmad fläsk eller rimmat bogfläsk
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl tort vittvin
  • 500 g champinjoner
  • 4 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • Serveras med bandpasta
  • 100 g parmesanost

Gör så här

  1. Grovmal köttet.
  2. Pressa vitlöken, blanda runt och tillsätt 2 dl av vinet på lägsta hastighet ca: 5 min.
  3. Forma sedan korvsmeten som "köttbullar" och bryn i gyllene i smör.
  4. Dela sedan champinjonerna i fyra delar och bryn lätt i pannan.
  5. Häll resten av vinet över champinjonerna och grädden.
  6. Smaka av med peppar och lite salt.
  7. Lägg ner salsicciabullarna i såsen.
  8. Koka pastan och blanda även den i såsen, och servera med riven parmesanost.
12 mars 2008
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept