Tunnbröd med rökt kött och pepparrot

Tunnbröd med rökt kött och pepparrot
Foto: Martin Löf

En hederlig "tuttulrulle", Per Morbergs tunnbrödsrulle med hamburgerkött som får sting av pepparrot och rädisa.

Se fler recept från

Den stora matresan


10 oktober 2011
4

Du behöver

Tunnbröd med rökt kött och pepparrot

  • 1 st mjukt tunnbröd, ca 30 cm
  • Smör att bre på brödet
  • 150–200 g rökt hästkött (hamburgerkött)
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 msk färsk pepparrot, finriven
  • Lite hackad persilja och gräslök
  • salt och peppar

Till servering

  • Späda blad av olika salladssorter
  • Några skivade rädisor
  • fin olivolja
  • Färsk timjan eller persilja till garnering

Gör så här

  1. Tunnbröd med rökt kött och pepparrot
    Smöra tunnbrödet på ena sidan.
  2. Strimla köttet fint och blanda med crème fraiche, pepparrot och de hackade kryddörterna.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Bred ut fyllningen jämnt över tunnbrödet.
  5. Rulla med fast hand ihop till en kompakt rulle och skär rullen i 8 bitar.
  6. Lägg upp en luftig bädd av salladsblad på tallrikarna, lägg på rädisorna och droppa över lite olivolja.
  7. Lägg tunnbrödsbitarna ovanpå, garnera med en timjan- eller persiljekvist och servera.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept