Per Morbergs tiramisu

Per Morberg 2018

Per Morbergs tiramisu

6 ingredienser

Per Morbergs recept på tiramisu från matprogrammet Vad blir det för mat. En italiensk dessert med mascarponeost, savoardikex, kaffe och kakao.

Ingredienser

portioner

Per Morbergs tiramisu

  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 15 savoiardikex
  • 3 dl kaffe, starkt
  • 4 msk cognac (eller annan avec)
  • 500 g mascarpone

Gör så här

Per Morbergs tiramisu

  1. Vispa äggulorna och sockret till ett fast skum.
  2. Blanda sedan försiktigt ner mascarponeosten.
  3. Blöt några savoardikex i kaffet som smaksatts med avec.
  4. Lägg kexen i botten på en form.
  5. Häll över ett lager av ostmassan. Därefter ett nytt lager av blötlagda savoardikex.
  6. Varva 3-4 lager. Avsluta med ett lager ostmassa. Pudra över kakaopulver.
  7. Ställ din tiramisu i kylen ca 2-3 timmar före servering.