Fisktimbaler med hollandaisesås

Fisktimbaler
Foto: tv4

Fisktimbaler med hollandaisesås

Av: Per - Kalmar

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

1 h + kylning

Timbaler med lax, kräftor och spenat. Görs i mazarinformar eller små pajformar.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Timbaler

  • 500 g cottage cheese (naturell)
  • 2 ägg
  • 0,5 msk fiskfond (touch of taste/fisk)
  • 1 krm timjan
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 bit lax, tinad, skuren i mindre bitar (av det slag som säljs styckfrysta)
  • 360 g kräftstjärtar i lake
  • ca 6 bitar fryst spenat, tinad
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar, i kvarn
  • flytande margarin
  • 1 knippe dill
  • skiva citron, tunna
  • salladsblad
  • krasse
  • 1 förp hollandaisesås (eller gör egen)

Gör så här

  1. Töm keson i en bunke. Tillsätt ägg, timjan, fiskbuljong, grädde. Mixa med mixerstav.
  2. Dela smeten i tre delar.
  3. Lägg ned laxbitarna i en del. Mixa till jämn blekrosa smet. Salta och peppra efter smak.
  4. Lägg ned ca en halv burk kräftstjärtar i en del. Mixa till jämn vit smet. Salta och peppra efter smak.
  5. Lägg ned spenaten i en del. Mixa till jämn grön smet. Salta och peppra efter smak.
  6. Smöra små mazarinformar. Lägg ett smörat smörpapper i botten av dem. Häll på smet i formarna.
  7. Ställ formarna i vattenbad i ugn, 200 grader. Grädda till fast konsistens.
  8. Lägg formarna i isvatten så att de svalnar snabbt. In med dem i kylskåpet.
  9. Knacka ut formarna på en skärbräda, låt timbalerna rinna av.
  10. Lägg upp dem och dekorera med citronskivor, dill och kryddkrasse, ev med någon kräftstjärt.
  11. Servera med hollandaisesås.