Pepparkakspannacotta

Pepparkakspannacotta

8 ingredienser

25 min + tid i kyl

Den här efterrätten kommer lämna alla med ett leende på läpparna - ljuvligt god med topping av dulche de leche, grädde och lingon. Servera med ett glas varm, alkoholfri glögg!

Alkoholfritt tips från Blossa!
Blossa produkt

Alkoholfritt tips från Blossa!

Servera alkoholfri glögg från Blossa till alla mysiga glöggstunder i december

Läs mer

Ingredienser

portioner små glas
  • 1,5 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk pepparkakskrydda
  • 1 dl grädde
  • 0,5 dl dulce de leche (dulche de leche)
  • 0,5 dl lingon, frysta

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter innan.
  2. Koka upp grädde, socker & kryddor. Låt sjuda ett par minuter och ta sedan bort från plattan.
  3. Krama ur vattnet ur gelatinet och vispa ner i gräddblandningen. Vispa ordentligt så att allt blandas.
  4. Häll upp i glas och ställ in kallt.
  5. När pannacottan stelnat något värmer du upp dulche de leche i en kastrull och häller på toppen på glasen. Låt stelna i kyl igen, gärna hela 4 timmar.
  6. Servera med en klick grädde och lingon och toppa pannacottan med en dekorativt pepparkaka.
TIPS!
Alkoholfritt tips från Blossa!
Blossa header

Alkoholfritt tips från Blossa!

Få fler goda och inspirerande recept till alla mysiga glöggstunder i december >>

Läs mer