• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Pepparkaksgrissini med vispad ädelost

Pepparkaksgrissini med vispad ädelost
Santa Maria logo ny
Santa Maria logo ny

Pepparkaksgrissini med vispad ädelost

8 steg att laga

10 ingredienser

3.5h

Det perfekta tilltugget på glögg- eller julfesten! Baka pepparkaksgrissini och servera med vispad ädelost. Mums!

Pepparkakskryddor Santa Maria

Variera smakerna med en krydda till från Santa Maria. I det här receptet använder vi Pepparkakskryddor, småpåse. 

Ingredienser

Pepparkaksgrissini

  • 300 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 1,5 dl ljus sirap
  • 1 förp Santa Maria Pepparkakskryddor, småpåse
  • 2 ägg
  • 2 tsk Santa Maria Bikarbonat
  • 1 l vetemjöl

Vispad ädelost

  • 2 dl smetana
  • 150 g ädelost
  • 1 msk honung

Gör så här

  1. Pepparkaksgrissini
    Smält smöret. Rör i socker, sirap och pepparkakskryddor. Låt svalna.
  2. Vispa i äggen.
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör försiktigt ner i vätskan, lite i taget. Blanda tills degen är slät och smidig. Låt degen vila i kylen i 2 timmar.
  4. Sätt ugnen på 175 grader.
  5. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och skär i långa remsor, ca 1 cm breda. Kyl degen i 15 minuter innan du tar isär dem, så är det lättare att hålla remsorna jämna.
  6. Baka på bakplåtspapper i ugnen i ca 8-10 minuter, tills kakorna fått fin färg.
  7. Vispad ädelost
    Vispa smetana med elvisp så den blir fluffig. Lägg i mosad ädelost och honung och blanda.
  8. Servera pepparkaksgrissinin med den vispade ädelosten som dipp.