Pepparkakscupcakes med lingon och frosting

Pepparkakscupcakes med lingon och frosting
Foto: Köket

Pepparkakscupcakes med lingon och frosting

13 ingredienser

30 min

Saftiga och goda muffins med smak av pepparkaka. Fyllda med sockrade lingon och toppade med en krämig Philadelphiafrosting.

Philadelphia Original
Philadelphia orginal vit

Philadelphia Original

En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Läs mer

Ingredienser

portioner cupcakes

Muffins

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 msk pepparkakskrydda
  • 1,75 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 dl neutral olja
  • 100 g Philadelphia Original

Fyllning

  • 2 dl lingon
  • 2 msk strösocker

Frosting

  • 200 g Philadelphia Original
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 0,75 dl florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Fördela 12 stycken muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och pepparkakskryddor i en bunke.
  3. Vispa ägg och strösocker vitt och luftigt med elvisp, blanda därefter i oljan.
  4. Blanda de torra ingredienserna tillsammans med Philadelphian och blanda runt. Häll i äggvispet och blanda till en slät och fin smet.
  5. Fyll formarna till 3/4 med smet. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna.

Fyllning

  1. Rör samman lingon och socker och låt dra ihop sig medan muffinsarna är i ugnen.
  2. Ta ut plåten ur ugnen och låt svalna något. Tryck en liten grop i varje muffins med en liten sked och lägg ner en klick sockrade lingon. Låt svalna helt.

Frosting

  1. Vispa samman färskost smör och florsocker till en slät frosting och spritsa eller bre på de kalla cupcakesen.
  2. Garnera gärna med lingon.
TIPS!
Fler tips!
Philadelphia Frozen saffranscheesecake med pepparkaksbotten

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda, krämiga recept från Philadelphia.

Läs mer