Penne Arrabbiata di Fabrizio

4 röster
40 m
4

Härlig pasta med tomater och sardeller passar perfekt till både vardag och fest. Den här krämiga pastan går dessutom både snabbt att laga och är riktigt smakrik.

Receptet är ur boken Paolos stora italienska kokbok, Bonnier Fakta.

Visa mer
40 m
4

Du behöver

  • 1 dl olivolja
  • 3 klyftor vitlök, små och hela
  • 2 chili, torkade, små och hela
  • 400 g krossade tomater
  • 500 g penne
  • salt
  • 3 msk persilja, finhackad

Sardellsmör

  • 1 burk sardeller, liten (ca 10 st)
  • 100 g smör, rumsvarmt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Värm upp olivoljan i en kastrull.
  2. Lägg i vitlöksklyftor och chili och låt dem långsamt brynas under lock. När vitlöken är ordentligt brynt tas den och chilin upp och kastas.
  3. Tillsätt krossade tomater, smaka av och salta lite om det behövs. Låt tomatsåsen puttra under lock i 20 minuter.
  4. Finhacka sardellerna och rör ihop dem med smöret.
  5. Koka pastan »al dente« i lättsaltat vatten, och låt den rinna av i ett durkslag.
  6. Blanda ner pastan i kastrullen med tomatsås och ställ kastrullen på den avsvalnande kokplattan.
  7. Tillsätt sardellsmöret och rör om väl. Strö över persilja och servera.
27 juni 2019

laddar fler recept...

Laddar fler recept...