Bryn köttet runtom i smör-& rapsolja i en stekpanna och lägg det i en ugnssäker form. Salta och peppra runtom köttet.
Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttets tjockaste del. Lägg kvisttomaterna bredvid.
Stek köttet mitten av ugnen tills köttermometern visar 60° för rött kött, 65° för rosa och 70° för genomstekt kött, cirka 45-60 min.
Ta ut köttet men låt tomaterna vara kvar. Täck över köttet med folie och låt det vila. Höj ugnsvärmen till 250 grader och stek tomaterna ytterligare cirka 10 minuter.
Sås: Dela eventuellt svampen. Skala och hacka vitlöken.
Fräs svamp och vitlök i smör-&rapsolja i en kastrull. Salta. Tillsätt crème fraiche och vatten. Låt det koka ihop några minuter. Smaksätt med soja och farinsocker. Grovhacka pistagenötterna och rör ner dem.
Ta ut tomaterna, ringla över lite smör-&rapsolja och strö över flingsalt. Skär köttet i skivor och servera med såsen, tomaterna och till exempel färsk pasta.