Fläskfilé i ost- och senapssås

20 min
4

Bjud på riktigt god och lättlagad fläskfilé!

3 december 2007
20 min
4

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • smör-&rapsolja
  • 0,75 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 msk fransk senap
  • 1 dl riven Kvibille Präst

Gör så här

  1. Skär köttet i skivor. Skala och hacka löken och vitlöken.
  2. Bryn köttet i smör-&rapsolja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  3. Vispa ihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta. Låt koka upp under vispning. Lägg över köttet i grytan. Låt köttet koka i såsen 3-5 minuter.
  4. Ta grytan från värmen. Rör i osten. Strö gärna över hackad persilja. Servera med kokt ris och grönsaker.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Grytor från kända varumärken

Grytor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept