Medelhavsgryta

1 röst
25 min
4

En härlig gryta med fläskfilé som får puttra tillsammans med smaker som tomat, basilika och vitlök.

Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 400 g fläskfilé
  • smör till stekning
  • 0,5 tsk salt
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 st aubergine, ca 150 g
  • 1 st röd paprika
  • 1 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche Tomat&basilika
  • 1 dl kokta stora vita bönor
  • 1 dl kokta stora
  • vita bönor

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar och stek i smör i en gryta. Salta och ta upp köttet.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skär aubergine i bitar. Kärna ur och strimla paprikan.
  3. Fräs lök, vitlök, aubergine och paprika i smör. Lägg ner köttet och häll på vatten och crème fraiche. Låt koka ihop.
  4. Tillsätt bönor och låt det bli varmt. Servera grytan till couscous eller pasta.
3 december 2007

Laddar fler recept