Cajungryta

1 röst
25 min
4

Cajunköket härstammar från trakterna kring Lousianna och kännetecknas av kryddiga grytor där man blandar korv, kyckling, kräftor och vilt kött tillsammans med grönsaker i en och samma gryta!

Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 350 g kokta kräftstjärtar
  • 2 chorizokorvar
  • 800 g pumpa
  • 4 gula lökar
  • 1 msk smör
  • 1 tsk chilipeppar
  • 1 tsk salt
  • 8 dl hemkokta vita bönor eller
  • 2 förp à 400 g
  • 2 förp hela tomater, à 400 g
  • 4 dl lätt crème fraiche
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Skär korven i skivor och pumpan i tärningar. Skala och klyfta löken. Fräs allt i smör i en gryta.
  2. Tillsätt bönor, tomater med spad och crème fraiche. Krydda med salt och peppar och låt allt koka några minuter.
  3. Rör ner kräftstjärtarna precis innan servering och strö över lite färsk timjan. Servera med vitt bröd och sallad.
28 oktober 2008
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept