Matig sallad på rostat korngryn med havskräftor och fläskströssel

Matig sallad på rostat korngryn med havskräftor och fläskströssel
Foto: TV4
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Matig sallad på rostat korngryn med havskräftor och fläskströssel

15 ingredienser

Pelle Johanssons goda sallad på kräftor. Mmmm.

Ingredienser

portioner

vinägrett

  • 1,5 dl kalvfond
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk rotselleri, fint tärnade
  • 1 schalottenlök, fint hackad

Korngrynen

  • 4 dl rostade kokta korngryn
  • 4 Sommarlökar
  • 2 palsternackor
  • 2 plommontomater (en röd och en gul)

strössel

  • 2 skivor rimmat sidfläsk
  • 10 fläsksvålar (sådana där i påse)
  • 2 skivor kavring
  • färsk bladpersilja, strimlad

Salladen

  • 2 nävar machesallad

Gör så här

  1. Rosta korngrynen i torr panna. Koka sedan enligt anvisningar på förpackningen. Klyv löken och palsternackorna i klyftor. Salta och peppra och rosta i 225 grader varm ugn ca 15 min.
  2. Skär tomaterna i tumstora bitar. Förbered vinägretten och ställ åt sidan.
  3. Strösslet:Tärna det rimmade fläsket och kavringen mycket fint. Stek var för sig och lägg på papper för att rinna av. Krossa fläsksvålarna något och blanda med kavringen och det stekta fläsket.
  4. Vid servering:Skala havskräftorna. Blanda korngrynen med lökar, palsternackor och plommontomater.
  5. Salta och peppra. Stek havskräftorna i en het panna, salta och peppra. Tillsätt kalvfond, balsamvinäger, rotselleri och schalottenlök på slutet. Dra genast av värmen. Smaka av med salt, peppar, vitvinsvinäger och olivolja. Lägg korngrynen i mitten, sallad runtom, havskräftorna i salladen, strö över strössel och ringla över vinägretten, varm direkt ur panna. Server omedelbart.