Caesarsallad utan sardeller

Caesarsallad
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Caesarsallad utan sardeller

11 ingredienser

15 min

I originalreceptet på Caesarsallad består dressingen bland annat av sardellfiléer. Den här varianten är lite annorlunda och väl värd att prova!

Ingredienser

portioner
  • 1 dl Hellmann's majonnäs
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk sherryvinäger
  • 2 dl parmesanost, hyvlad
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • svartpeppar, grovmalen
  • 4 skivor bröd
  • 1 dl olja
  • salt
  • 1 förp bacon
  • 1 romansallad

Gör så här

  1. Måtta upp majonnäs, mjölk och vinäger i en bunke. Tillsätt hälften av parmesanen. Pressa ner vitlöken och mixa sen allt till en dressing. Smaka av med peppar.
  2. Tärna brödet i sockerbitsstora bitar och stek det gyllenbrunt i olja till knapriga krutonger.
  3. Stek baconet knaprigt.
  4. Blanda resten av parmesanen, krutonger och bacon med grovt riven romansallad i en stor skål. Avsluta med att ringla dressingen över salladen.