Valnötsbröd

13 röster
1h 20 min
4
Valnötsbröd
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Valnötsbrödet är perfekt att bryta och servera till grytor eller soppor.

Visa mer
1h 20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 l vatten
  • 2 förp torrjäst
  • 1,5 kg mjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 2 msk olja
  • 1 dl valnötter

Gör så här

  1. Värm vattnet till 37 grader och lös upp torrjästen. Blanda i de andra ingredienserna och arbeta till en smidig deg. Jäs övertäckt med duk i cirka 30 minuter.
  2. Knåda degen lätt på mjölat bakbord och forma till bullar som får jäsa igen i ca 30 minuter på smorda plåtar under duk. Sätt ugnen på 225 grader efter halva jästiden.
  3. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.
20 augusti 2008
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept