Dragonkyckling

Pelle Johansson

Dragonkyckling

8 ingredienser

20 min

Lättlagad, krämig kyckling med franska smaker. Passar lika bra till vardags som till söndagsmiddagen!

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer [ca 500 g]
  • smör, till stekning
  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 dl vatten
  • 2 tsk dragon
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 dl gratängost, riven
  • 2 msk persilja, hackad (eller dragon)

Gör så här

  1. Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Bryn dem i smör i en stekpanna tills de blivit gyllenbruna.
  2. Vispa ihop crème fraiche, vatten, dragon och smulad buljongtärning i en gryta. Lägg i kycklingen och låt den koka cirka 5 minuter under lock.
  3. Strö över ost och persilja eller dragon.