Saltimbocca

Pelle Johansson

Saltimbocca

8 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 8 små kalvschnitzlar
  • 8 skivor parmaskinka
  • 8 färska salviablad
  • 75 g smör
  • 1 dl torrt vin
  • salt
  • färska salviablad, till garnering
  • tandpetare

Gör så här

  1. Banka ut kalvschnitzlarna tunt till ungefär samma storlek som skinkskivorna. Lägg en skinkskiva på varje schnitzel och håll den på plats med en tandpetare som först blötläggs i kallt vatten. Salta. Rulla inte ihop skivorna. Hetta upp 50 g av smöret i en stor stekpanna och lägg i kalvschnitzlarna. Bryn dem hastigt på båda sidorna, ta bort tandpetarna innan de vänds. Bryn tills de är gyllenbruna. Ta upp dem ur stekpannan och håll dem varma.
  2. Tillsätt vinet och blanda med skyn i stekpannan. Koka upp. Rör ner resterande smör och skeda upp såsen över kalvschnitzlarna. Garnera med färska salviablad.