Grillad entrecote

Grillad entrecote
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Grillad entrecote

11 ingredienser

20 min

En saftig, grillad köttbit slår aldrig fel.

Ingredienser

portioner
  • 720 g entrecôte [4 skivor à 180 g]
  • barbequesås (valfri)
  • 0,25 vitkål
  • 2 morötter
  • 1 dl majonnäs (gärna Hellmann's)
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 krm strösocker
  • salt
  • peppar
  • malen spiskummin

Gör så här

  1. Riv morötterna och strimla vitkålen. Salta, peppra och sockra. Låt stå fem minuter och dra år sig smakerna.
  2. Gör en sås på majonnäs, senap, spiskummin och vitlök.
  3. Häll bort vätskan från kålen och blanda med såsen. Smaka eventuellt av med mera salt och peppar.
  4. Grilla köttet cirka, 2 minuter på varje sida. Pensla på barbecuesås tunt precis på slutet av grilltiden.
  5. Servera köttet tillsammans med kålsalladen.