Hemlagad pasta

Hemlagad pasta
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Hemlagad pasta

Av: Pelle Johansson

Från: Köksvägen till stjärnorna

4 ingredienser

45 min

Hemlagad pasta är både kul att göra och gott att äta.

Ingredienser

portioner
  • 680 g durumvetemjöl
  • 5 ägg
  • 4 äggulor
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en matberedare och kör i cirka 1 minut.
  2. Eller mät upp mjölet i en skål eller på ett bakbord. Vispa ihop ägg, äggulor, salt och olja.
  3. Gör en grop i mjölet och häll i äggblandningen. Arbeta in mjölet och knåda sedan degen väl, den ska bli elastisk.
  4. Täck över degen och låt den ligga i kylskåp minst 30 minuter.
  5. Dela degen i fyra lika stora delar. Kavla och forma degen i pastamaskin. Eller kavla ut varje del på lätt mjölat bakbord till en mycket tunn kaka. Skär eller sporra till olika former.
  6. Låt pastan ligga och torka en stund innan den kokas.