Hemlagad pasta

5 röster
45 min
4
Hemlagad pasta
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Hemlagad pasta är både kul att göra och gott att äta.

Visa mer
45 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 680 g durumvetemjöl
  • 5 ägg
  • 4 äggulor
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en matberedare och kör i cirka 1 minut.
  2. Eller mät upp mjölet i en skål eller på ett bakbord. Vispa ihop ägg, äggulor, salt och olja.
  3. Gör en grop i mjölet och häll i äggblandningen. Arbeta in mjölet och knåda sedan degen väl, den ska bli elastisk.
  4. Täck över degen och låt den ligga i kylskåp minst 30 minuter.
  5. Dela degen i fyra lika stora delar. Kavla och forma degen i pastamaskin. Eller kavla ut varje del på lätt mjölat bakbord till en mycket tunn kaka. Skär eller sporra till olika former.
  6. Låt pastan ligga och torka en stund innan den kokas.
6 december 2007

laddar fler recept

Laddar fler recept