Äggröra med bacon

5 röster
20 min
5
Äggröra med bacon
Foto: Fredrik Sandin Carlson

En varm och krämig äggröra landar mjukt i magen. Här har den fått smak av curry och serveras på rostat bröd med färsk spenat och knaperstekt bacon.

Äggröra kan lätt bli grynig om värmen är för stark

Visa mer
20 min
5

Du behöver

  • 1 förp bacon, ca 140 g
  • 1 gul lök
  • smör till stekning
  • 1 tsk curry
  • 6 ägg
  • 1 dl Kelda mellangrädde
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 skivor rostat bröd
  • 1 påse färsk babyspenat, ca 80 g

Gör så här

  1. Knaperstek bacon i en torr het panna. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en teflonpanna. Rör i curryn.
  3. Vispa ihop ägg och grädde. Krydda med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna och häll smeten i pannan. Låt äggröran stelna under omrörning på låg värme, tills smeten blivit mjuk och krämig.
  4. Servera äggröran på rostat bröd med spenat, toppa med bacon.
15 oktober 2010
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept