Äggröra med bacon

20 min
5
Äggröra med bacon
Foto: Fredrik Sandin Carlson
20 min
5

Du behöver

  • 1 pkt bacon, ca 140 g
  • 1 gul lök
  • smör till stekning
  • 1 tsk curry
  • 6 ägg
  • 1 dl Kelda mellangrädde
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 skivor rostat bröd
  • 1 påse färsk babyspenat, ca 80 g

Gör så här

  1. Knaperstek bacon i en torr het panna. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en teflonpanna. Rör i curryn.
  3. Vispa ihop ägg och grädde. Krydda med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna och häll smeten i pannan. Låt äggröran stelna under omrörning på låg värme, tills smeten blivit mjuk och krämig.
  4. Servera äggröran på rostat bröd med spenat, toppa med bacon.
Kommentera receptet

Fler goda recept