Äggröra med bacon

Äggröra med bacon
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Äggröra med bacon

10 ingredienser

20 min

En varm och krämig äggröra landar mjukt i magen. Här har den fått smak av curry och serveras på rostat bröd med färsk spenat och knaperstekt bacon.

Äggröra kan lätt bli grynig om värmen är för stark

Ingredienser

portioner
  • 1 förp bacon, ca 140 g
  • 1 gul lök
  • smör, till stekning
  • 1 tsk curry
  • 6 ägg
  • 1 dl Kelda mellangrädde
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 skivor bröd, rostat
  • 1 förp färsk babyspenat, ca 80 g

Gör så här

  1. Knaperstek bacon i en torr het panna. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en teflonpanna. Rör i curryn.
  3. Vispa ihop ägg och grädde. Krydda med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna och häll smeten i pannan. Låt äggröran stelna under omrörning på låg värme, tills smeten blivit mjuk och krämig.
  4. Servera äggröran på rostat bröd med spenat, toppa med bacon.