Rostad sportmüsli

2 röster
40 min

Det är busenkelt att göra müsli. Prova gärna att byta ut några ingredienser mot dina egna favoriter.

Visa mer
40 min

Du behöver

Cirka 1,5 liter:

  • 1 dl sötmandel
  • 2 dl solroskärnor
  • 5 dl havregryn
  • 5 dl rågflingor
  • 1 dl linfrö
  • 1 dl havrekli
  • 0,75 dl Fruktsocker
  • 4 msk smör-&rapsolja
  • 2 dl vatten
  • 2 dl russin
  • 2 dl russin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 garder.
  2. Hacka mandeln grovt. Blanda ihop alla torra ingredienser, utom russinen, i en bunke.
  3. Blanda smör-&rapsoljan med vattnet. Droppa det över grynblandningen och blanda runt. Häll ut blandningen i en långpanna.
  4. Rosta i mitten av ugnen 25 till 30 minuter. Rör om då och då.
  5. Låt müslin kallna och rör sedan ner russinen. Häll upp i en burk med tätt lock.
11 december 2007

Laddar fler recept