Avocadosallad

3 röster
15 min
4
Avocadosallad
Foto: Fredrik Sandin Carlson

En matig sallad som passar bra på buffén.

Visa mer
15 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 kruka ruccolasallad
  • 2 avokado
  • 50 g parmesan
  • 10 valnötskärnor
  • några basilikablad

dressing:

  • 2 msk citron, pressad
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 krm svartpeppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Vispa samman ingredienserna till dressingen.
  2. Lägg ruccolabladen på ett stort fat. Halvera och kärna ur avocadon, skiva och lägg den på salladen.
  3. Hyvla över parmesanosten, skär valnötskärnorna i småbitar och strö över dem. Droppa över dressingen och garnera med basilika.
22 augusti 2008
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...