Vitlöksfrästa chiliräkor

Pelle Johansson

Vitlöksfrästa chiliräkor

9 ingredienser

Hett och läckert!

Ingredienser

  • 400 g jätteräka, skalade (eller stora räkor)
  • 1 röd chilifrukt
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 3 msk Arla smör- & rapsolja
  • 3 msk koriander, hackad
  • 0,5 msk citron, pressad
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Gör så här
  2. Kärna ur chilin och skala vitlöken. Finhacka chili och vitlök. Fräs chili, vitlök, ingefära och spiskummin i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 1 min. Lägg i scampin och stek den ca 1 min på
  3. Varje sida. Smaksätt med koriander, citronsaft och salt.