Viltbiffar

1 röst
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g älgfärs
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 3 msk ströbröd
  • 1 msk svensk senap
  • 1 tsk malda enbär
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 dl rivet äpple
  • 2 dl grädde
  • salt
  • vitpeppar
  • 0,5 kg potatis

Gör så här

  1. Blötlägg ströbrödet i mjölken. Blanda i senap, enbär, lökpulver, salt, peppar
  2. Och rivet äpple. Låt stå i 10 minuter. Blanda därefter i alla övriga ingredienser utom grädden
  3. Och forma färsen till biffar. Stek på medeltemperatur tills de är helt
  4. Genomstekta. När biffarna är klara koka ur pannan med lite grädde så får
  5. Du en härlig gräddsky. Servera med kokt potatis.
15 november 2007

Laddar fler recept