Trattkantarell- och gåsleversoppa

15 november 2007
2

Du behöver

  • 10 trattkantareller
  • 1 schalottenlök
  • 0,5 vitlök
  • timjan
  • 2 msk portvin
  • 2 msk sherry
  • 2 dl vitt vin
  • 3 dl hönsbuljong
  • 3 dl grädde
  • 1 skiva gåsleverterrine
  • 2 msk vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Hacka schalottenlöken fint. Fräs svampen lite och tillsätt löken. Tillsätt även vitlök och timjan, därefter portvin och sherry. Reducera. Tillsätt vin och buljong. Reducera. Tillsätt sedan grädden och låt reducera igen. Därefter tar man kastrullen åt sidan och lägger i gåslevern. Mixa sedan allt i en mixer och smaka av. Servera skummig!
Kommentera receptet

Fler goda recept