Tournedos Rossini

15 november 2007
1

Du behöver

  • 1 st tournedos, ca 200 g
  • 1 skiva brioche
  • 0,5 st svart tryffel
  • 1 st schalottenlök
  • 2 dl kalvfond
  • Madeira
  • portvin
  • rödvin
  • tryffeljos
  • smör
  • lite savoykål
  • 2 skivor bacon
  • 1 st tjock skiva gåslever

Gör så här

  1. Stek tournedosen medium. Gör en sås på hackad schalottenlök, kalvfond och vin. Smaksätt med tryffel och tryffeljos. Smörstek kålen och fintärnat bacon. Rosta briochen och halstra gåslevern.
  2. Lägg upp på en tallrik, först briocheskivan och sedan tournedosen ovanpå och till sist gåslevern och garnera på toppen med en tryffelbit. Häll över såsen, och lägg kålen och baconen på sidan. Vackert och gott!
Kommentera receptet

Fler goda recept