Tagine

0 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 kycklingfiléer
  • 20 blåmusslor
  • 8 tigerräkor eller stora räkor
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 minirättikor
  • 0,5 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • vitlök
  • 1 limefrukt
  • olja
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl vatten
  • spiskummin
  • gurkmeja
  • koriander
  • cayennepeppar
  • salt
  • peppar
  • olivolja
  • 2 dl couscous
  • yoghurtsås:
  • cashewnötter
  • matlagningsyoghurt
  • harissa

Gör så här

  1. Strimla kycklingen och stek den i lite olja. Skär grönsakerna i grova tärningar och stek dem tillsammans med kycklingen och hackad vitlök. Lägg i musslorna och häll på vinet. Krydda, tillsätt buljongtärningen och låt allt koka under lock i ca 15 minuter. Tillsätt räkorna i slutet och smaksätt med lite limejuice.
  2. Koka upp vatten tillsammans med lite olivolja och kryddor. Tag av vattnet från värmen och rör i couscousgrynen. Låt dra i 10 minuter.
  3. Servera med lite matlagningsyoghurt, harissa och cashewnötter.
15 november 2007

Laddar fler recept