Soppa på dagens fisk smaksatt med citron och dill

1 röst
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g kolja
  • 2 dl vitt vin (Chardonnay) el. vatten
  • 3 dl fiskbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 0,5 citron
  • 200 g skalad selleri
  • 200 g skalad palsternacka
  • 200 g skalad potatis
  • 100 g spenat
  • 1 bit ingefära
  • 3 msk sweet chili
  • 2 msk smör
  • 0,5 citron
  • 2 msk hackad schalottenlök
  • 1 dl dill, plockad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Fjälla och filéa fisken om den är hel, annars är det bara att portionera filéerna i bitar. Svetta upp löken tillsammans med rivet citronskal och tillsätt vätskorna, koka i 10 min, sila och smaksätt med citronsaft, salt och peppar. Slå lite av soppgrunden på fiskbitarna och sjud på låg värme i en kastrull med lock. Skär rotfrukterna i snygga jämna bitar och svetta upp i smöret tillsammans med ingefära och chili tills de är mjuka, vänd sedan i strimlad spenat.
  2. Riv citronskalet och blanda med dillen och löken.
  3. Avsluta med att arrangera rotfrukterna i tallriken tillsammans med citron- dillbladningen och slå på soppan.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept