Smördegsinbakad halloumi med couscoussallad och yoghurtdressing

Pelle Johansson

Smördegsinbakad halloumi med couscoussallad och yoghurtdressing

Av: Pelle Johansson

Från: Köksvägen till stjärnorna

11 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 400 g halloumiost
  • 2 ark smördeg
  • 3 dl couscous
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl rostade cashewnötter
  • koriander
  • chilifrukt
  • grönsaker, att blanda i couscoussalladen (exvis tomater, gurka, russin)
  • 3 dl matyoghurt
  • 1 limefrukt
  • salt svartpeppar

Gör så här

  1. Dela halloumin i fyra bitar och dela upp smördegsplattorna så att dem passar halloumin. Salta peppra och vik ihop, pensla eventuellt med lite olivolja.
  2. Baka i ugnen i 225 grader i tolv minuter.
  3. Koka upp buljongen och slå över couscouskornen, tillsätt grönsakerna. Smaka av med färsk koriander, chili och salt och peppar.
  4. Blanda yoghurt, salt, peppar, limejuice, rör ihop och servera i en skål vid sidan av.